populært med leasing av eksklusive klokker

For kundene kan leasing være en god løsning når de ikke ønsker å binde opp eller låne store summer. Vi har hatt leasing av biler lenge, men i det siste har det blitt vanlig å lease også mindre varer som briller, eksklusive klokker og skiutstyr. Eller høner, faktisk...

Finansieringsløsninger er mer enn bare det å tilby forskjellige lånevarianter. Det handler om kundelojalitet og kontakt over år, mersalg og høyere avkastning. Når du leaser ut noe, har du kontakt med kunden i hele perioden. En selgers drøm!

Det finnes ulike måter å definere leasing på, men i praksis ligner leasing mer på å leie enn å kjøpe.

Konsepter som Fjong og andre popper opp, og venner folk til å lease i stedet for å kjøpe og eie. Det er mye bra å si om klimaavtrykk og bærekraft i slike løsninger, og det kan finnes elementer av delingsøkonomi i mye av dette. Som når noen trenger businessklær over en periode, men ikke har lyst til å legge ut 10 000 kroner på en buksedrakt som snart går av moten.

Kan du lease ut en høne? Ja, det kan du.

I prinsippet kan du lease ut enhver gjenstand, enten du driver med salg av sykler, hoppestokker eller porselensservise. Amerikanerne har så klart kommet langt i dette, og det finnes selskaper som leier ut campingutstyr, reiseeffekter, begravelseskister, bryllupskaker og høner (!) som verper egg til frokost. Se listen nedenfor om du vil ha inspirasjon.

Selge eller lease ut?

For deg som er vant til å selge varer, kan det være verdt å se på leasingløsninger i stedet. Hvorfor det? Jo, fordi lange penger er gode penger, og fordi du kan ta deg ekstra betalt for å tilby det kunden ser som en verdi, nemlig at de slipper å betale alt med en gang. Da er de villige til heller å betale ekstra. Og der ligger fortjenesten din.

Dessuten får du forutsigbarhet i inntektene dine, måned etter måned. Kanskje passer dette best dersom du selger varer folk ikke er sikre på om de trenger om to år. Eller kanskje de bare trenger det et halvt år framover?

Hva er egentlig leasing?

Leasing er en betalingsmodell der kunden betaler for tilgang til et produkt over en avtalt periode. Og på slutten av leasingperioden er det ikke uvanlig å selge varen for restverdien.

Eieren beholder eiendomsretten, mens leieren har bruksrett i en periode. Kundene betaler litt hver måned i stedet for masse på en gang, slipper å bruke store summer på kort tid, men kan fordele utgiftene over lengre perioder. I motsetning til å handle på avbetaling eller kreditt, så kan kunden levere tilbake varene når leasingperioden er over, akkurat som med en leasingbil.

Men en ting er klart - det kan være mye press på marginene - så først må du tenke ut hvordan du skal tjene penger på det. Og akkurat dette er så ulikt fra konsept til konsept at det er vanskelig å gi noe generelt råd. Men vi tror du kan få det til.

Grat